Marinovaný úhoř - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný úhoř
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56126 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 ks | Bílá cibulka |
2 ks | Bobkový list |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
200 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Úhoř říční |
300 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 68,6mg |
Draslík | 31,3mg |
Vláknina | 182,3mg |
Vitamín A | 8,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný úhoř postup přípravy receptu:
1 | Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce, které krátce opékáme v rozpáleném oleji. |
2 | Vybereme je na ubrousek, necháme okapat, vložíme do jiné nádoby, osolíme, přidáme oloupané cibulky, přilijeme víno, ocet, vodu, přidáme bobkové listy a asi 20 minut vše dohromady vaříme na středním ohni. |
3 | Necháme vychladnout a uložíme do ledničky. |
4 | Druhý den porce úhoře vyjmeme z rosolu, urovnáme na mísu a zdobíme cibulkami a pokrájeným rosolem. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.