Jednoduchý recept

Čokoládové suflé z brambor

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56129
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

250 g Brambory
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
150 g Čokoláda hořká
40 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakao
20 g Máslo čerstvé
1,5 dl Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 876 kcal
Kilojoule 3 666kJ
30% Sacharidy 108 g
55% Tuky 42 g
12% Sodík 248 mg
34% Bílkoviny 19 g

Čokoládové suflé z brambor postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme se slupkou v hrnci se špetkou soli osolené vody doměkka. Potom je scedíme, necháme vychladnout. Brambory oloupeme a prolisujeme na bramborovém lisu.

2

Do brambor vložíme máslo, dáme na sporák. Vmícháme mouku, kakao a stálým mícháním přiléváme mléko. Dochutíme cukrem, citrónovou kůrou, vanilkovým cukrem a odstavíme ze sporáku.

3

Vše dohromady dobře promícháme a necháme mírně vychladnout. Vmícháme žloutky, z bílků vyšlehaný tuhý sníh, promícháme a necháme vychladnout. Do vychladlé bramborové směsí vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu a ještě promícháme.

4

Pečící formičky na suflé vymažeme máslem, naplníme vychladlou směsí. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupních Celsia 20-25 minut. Po vytažení z trouby posypeme moučkovým cukrem, ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý dezert. Porce můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept