Čokoládové suflé z brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové suflé z brambor
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56129 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
250 g | Brambory |
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
150 g | Čokoláda hořká |
40 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Kakao |
20 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 270,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 487,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová kůra, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové suflé z brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme se slupkou v hrnci se špetkou soli osolené vody doměkka. Potom je scedíme, necháme vychladnout. Brambory oloupeme a prolisujeme na bramborovém lisu. |
2 | Do brambor vložíme máslo, dáme na sporák. Vmícháme mouku, kakao a stálým mícháním přiléváme mléko. Dochutíme cukrem, citrónovou kůrou, vanilkovým cukrem a odstavíme ze sporáku. |
3 | Vše dohromady dobře promícháme a necháme mírně vychladnout. Vmícháme žloutky, z bílků vyšlehaný tuhý sníh, promícháme a necháme vychladnout. Do vychladlé bramborové směsí vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu a ještě promícháme. |
4 | Pečící formičky na suflé vymažeme máslem, naplníme vychladlou směsí. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupních Celsia 20-25 minut. Po vytažení z trouby posypeme moučkovým cukrem, ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý dezert. Porce můžeme ozdobit vyšlehanou šlehačkou.