Tvarohové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové řezy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5613 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
100 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
270 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Náplň tvarohová |
30 g | Ořechy vlašské |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 143,9mg |
Draslík | 33,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 130,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Náplň tvarohová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové řezy postup přípravy receptu:
1 | Do prosáté mouky přidáme prášek do pečiva, cukr, rozporcované máslo, 2 žloutky rozšlehané v mléce, citronovou kůru a vypracujeme těsto. Dáme do chladna ztuhnout. |
2 | Těsto si rozdělíme na dva kusy. Větší díl, asi 600 g, vyválíme na silnější plát, navineme jej na pomoučený váleček a přeneseme na plech vypodložený papírem na pečení. Vložíme tvarohovou nádivku. |
3 | Druhý díl opět vyválíme na slabší plát a položíme jej na povrch nádivky. Hezky upravíme a přitiskneme po stranách. Pomažeme rozšlehaným vejce a posypeme jádry rozsekaných vlašských ořechů. |
4 | Pečeme zvolna v předehřáté troubě, jakmile má koláč zlatavou barvu, je již hotový. Necháme vychladnout a pak pocukrujeme. Rozkrájíme na řezy dle libovolné velikosti. |