Úhoř na římský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na římský způsob
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56130 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Hrášek |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Olej rostlinný |
1 ks | Salát hlávkový |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Úhoř říční |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 132,5mg |
Draslík | 64,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Salát hlávkový, Smetana 16% (pochoutková), Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř na římský způsob postup přípravy receptu:
1 | Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme, nakrájíme na porce, které osušíme a osolíme. |
2 | V pánvi rozehřejeme 100 g oleje, na kterém jednotlivé porce slabě opečeme. Pak je necháme na cedníku chvíli okapat. |
3 | V rendlíku rozpustíme 50 g másla, na které vložíme hlávkový salát, vypraný, osušený a nakrájený na nudličky, přidáme hrášek, opečené porce úhoře, osolíme a zalijeme vínem. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut. |
4 | Porce úhoře vyjmeme, opatrně je přemístíme na předehřáté talíře a uchováme v teple. |
5 | Zbylé máslo smícháme s hladkou moukou na kašičku, kterou zahustíme omáčku v rendlíku. Krátce povaříme, vmícháme smetanu a znovu povaříme. |
6 | Vzniklou omáčkou přelijeme porce úhoře a podáváme. |
Poznámka
Místo salátu můžeme použít pažitku, zelenou petrželku nebo jiné bylinky.