Recept

Úhoř na římský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56130
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Hrášek
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Olej rostlinný
1 ks Salát hlávkový
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 kávová lžička Sůl
1 kg Úhoř říční
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 237kJ
2% Sacharidy 6 g
62% Tuky 46 g
13% Sodík 261 mg
33% Bílkoviny 19 g

Úhoř na římský způsob postup přípravy receptu:

1

Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme, nakrájíme na porce, které osušíme a osolíme.

2

V pánvi rozehřejeme 100 g oleje, na kterém jednotlivé porce slabě opečeme. Pak je necháme na cedníku chvíli okapat.

3

V rendlíku rozpustíme 50 g másla, na které vložíme hlávkový salát, vypraný, osušený a nakrájený na nudličky, přidáme hrášek, opečené porce úhoře, osolíme a zalijeme vínem. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut.

4

Porce úhoře vyjmeme, opatrně je přemístíme na předehřáté talíře a uchováme v teple.

5

Zbylé máslo smícháme s hladkou moukou na kašičku, kterou zahustíme omáčku v rendlíku. Krátce povaříme, vmícháme smetanu a znovu povaříme.

6

Vzniklou omáčkou přelijeme porce úhoře a podáváme.

Poznámka

Místo salátu můžeme použít pažitku, zelenou petrželku nebo jiné bylinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept