Recept

Drobenkový koláč se švestkami, malinami a zmrzlinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56131
Kategorie: Koláče

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
2 polévková lžíce Cukr krystal
125 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Voda pitná
Ovocná náplň
3 polévková lžíce Cukr třtinový
250 g Maliny
450 g Švestky
Drobenka koláčová
75 g Cukr třtinový
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Ořechy lískové
1 kávová lžička Skořice mletá
16 polévková lžíce Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 246kJ
19% Sacharidy 67 g
37% Tuky 28 g
2% Sodík 37 mg
14% Bílkoviny 8 g

Drobenkový koláč se švestkami, malinami a zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Koláčovou formu vymažeme lžící másla, troubu předehřejeme na 200 °C.

2

Těsto: Hladkou mouku prosejeme s krystalovým cukrem do hlubší mísy. Do směsi zapracujeme rukama rozměklé máslo, vodu a důkladným promícháním vznikne vláčné těsto, které zabalíme do alobalu a necháme ho v lednici 30 minut odpočinout. Z odpočatého těsta z lednice vyválíme na plát na vále, který jsme posypali lžící hladké mouky.

3

Ovocná náplň: Švestky propláchneme pod tekoucí vodou, necháme je chvilku okapat, odpeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Maliny propláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme stopek a opatrně promícháme, abychom je nepomačkali, s nakrájenými švestkami a třtinovým cukrem.

4

Koláčová drobenka: Množství hladké mouky na drobenku promneme se 100 g másla, 75 g třtinového cukru. Když začne směs hrudkovatět, vmícháme lžičku mleté skořice a 100 g najemno nasekaných lískových ořechů.

5

Postup: Hotovým plátem vyložíme vymazanou koláčovou formu a těsto ve formě propícháme vidličku a necháme ho ještě 30 minut odpočinout v lednici. Potom na těsto rozložíme připravenou ovocnou náplň, ovoce posypeme připravenou koláčovou drobenkou. Potom koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a porce koláče servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept