Jednoduchý recept

Makové suflé s kávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56133
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
50 g Hrušky
30 g Káva turecká
100 g Mák mletý
2 ks Mango
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Ořechy vlašské
40 g Rum
20 g Strouhanka
1 ks Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí
70 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 208kJ
5% Sacharidy 20 g
27% Tuky 20 g
3% Sodík 63 mg
15% Bílkoviny 8 g

Makové suflé s kávou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve uvaříme kávu. Do hrníčku dáme 30 g turecké kávy a zalijeme 70 ml vody. Necháme vychladnout a těsně před dalším použitím scedíme.

2

Do misky dáme žloutky, med, vanilku, citrónovou kůru a metlou vyšleháme na jemnou pěnu.

3

Přisypeme mák, mouku, mleté ořechy, na malé kousky nakrájenou hrušku. Nakonec vlijeme rum, scezenou kávu a vše dobře promícháme. Zlehka přimícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Makovou a žloutkovou směs smícháme dohromady.

4

Malé formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme připravenou hmotou. Při 170stupňové teplotě pečeme 30 minut. Upečené suflé vyklopíme z formiček, poklademe je na střed jednotlivých talířů. Okolí suflé polijeme mangovým pyré a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept