Makové suflé s kávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makové suflé s kávou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56133 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
50 g | Hrušky |
30 g | Káva turecká |
100 g | Mák mletý |
2 ks | Mango |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Ořechy vlašské |
40 g | Rum |
20 g | Strouhanka |
1 ks | Vanilkový lusk |
4 ks | Vejce slepičí |
70 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 130,2mg |
Draslík | 264,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Hrušky, Káva turecká, Mango, Med včelí, Ořechy vlašské, Rum, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makové suflé s kávou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve uvaříme kávu. Do hrníčku dáme 30 g turecké kávy a zalijeme 70 ml vody. Necháme vychladnout a těsně před dalším použitím scedíme. |
2 | Do misky dáme žloutky, med, vanilku, citrónovou kůru a metlou vyšleháme na jemnou pěnu. |
3 | Přisypeme mák, mouku, mleté ořechy, na malé kousky nakrájenou hrušku. Nakonec vlijeme rum, scezenou kávu a vše dobře promícháme. Zlehka přimícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Makovou a žloutkovou směs smícháme dohromady. |
4 | Malé formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme připravenou hmotou. Při 170stupňové teplotě pečeme 30 minut. Upečené suflé vyklopíme z formiček, poklademe je na střed jednotlivých talířů. Okolí suflé polijeme mangovým pyré a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý dezert.