Jednoduchý recept

Jogurtový bezlepkový koláč s jablky a hrozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56135

Ingredience

60 g Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
250 g Hera
3 polévková lžíce Hrozinky
700 g Jablka
250 g Jogurt bílý
1 ks Kypřící prášek bezlepkový
400 g Mouka bezlepková
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Skořice mletá
2 polévková lžíce Strouhanka bezlepková

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 465kJ
19% Sacharidy 67 g
104% Tuky 78 g
1% Sodík 26 mg
8% Bílkoviny 4 g

Jogurtový bezlepkový koláč s jablky a hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku, kterou promícháme s bezlepkovým kypřícím práškem, cukrem a na kousky pokrájenou Heru. Poté přidáme jogurt a těsto důkladně prohněteme a rozdělíme na dva díly. Koláčovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Oba díly vyválíme na placky velikosti koláčové formy. Formu vyložíme jednou plackou těsta tak, že okraje dobře přitiskneme k okraji formy.

2

Omytá a oloupaná jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, které v míse promícháme s krystalovým cukrem, skořicí a hrozinkami. Poskládáme je do formy na těsto a zakryjeme je druhým dílem těsta. Okraje těsta ozdobně přitlačíme.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 160°C přibližně 60 minut dozlatova. Upečený koláč necháme vychladnout, poté posypeme skořicovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept