Jogurtový bezlepkový koláč s jablky a hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový bezlepkový koláč s jablky a hrozinkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56135 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr skořicový |
250 g | Hera |
3 polévková lžíce | Hrozinky |
700 g | Jablka |
250 g | Jogurt bílý |
1 ks | Kypřící prášek bezlepkový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka bezlepková |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
2 polévková lžíce | Strouhanka bezlepková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 95,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 47,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 6,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Hera, Hrozinky, Jogurt bílý, Máslo čerstvé, Mouka bezlepková, Strouhanka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek bezlepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový bezlepkový koláč s jablky a hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku, kterou promícháme s bezlepkovým kypřícím práškem, cukrem a na kousky pokrájenou Heru. Poté přidáme jogurt a těsto důkladně prohněteme a rozdělíme na dva díly. Koláčovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Oba díly vyválíme na placky velikosti koláčové formy. Formu vyložíme jednou plackou těsta tak, že okraje dobře přitiskneme k okraji formy. |
2 | Omytá a oloupaná jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, které v míse promícháme s krystalovým cukrem, skořicí a hrozinkami. Poskládáme je do formy na těsto a zakryjeme je druhým dílem těsta. Okraje těsta ozdobně přitlačíme. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě na 160°C přibližně 60 minut dozlatova. Upečený koláč necháme vychladnout, poté posypeme skořicovým cukrem, nakrájíme a podáváme. |