Recept

Filé smažené v pivním těstě

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Filé smažené v pivním těstě 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56137

Ingredience

600 g Brambory vařené
600 g Filé rybí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
200 g Olej rostlinný
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Petržel - nať
113,9 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 041kJ
9% Sacharidy 32 g
67% Tuky 50 g
40% Sodík 791 mg
124% Bílkoviny 69 g

Filé smažené v pivním těstě postup přípravy receptu:

1

Filé necháme pomalu rozmrazit, nakrájíme na tenké menší plátky, vymačkáme osušíme a osolíme.

2

Žloutky oddělíme od bílků. Bílky osolíme a ušleháme pevný sníh.

3

Ke žloutkům přidáme pivo a slunečnicový olej a vše rozmícháme v míse. Přidáváme střídavě sníh a hladkou mouku, až vznikne těstíčko vhodné k namáčení.

4

Plátky filé namáčíme v pivním těstíčku a volně smažíme dorůžova.

5

Podáváme s bramborami posypanými zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept