Filé smažené v pivním těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé smažené v pivním těstě
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56137 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
600 g | Filé rybí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
113,9 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 547,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 145,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé smažené v pivním těstě postup přípravy receptu:
1 | Filé necháme pomalu rozmrazit, nakrájíme na tenké menší plátky, vymačkáme osušíme a osolíme. |
2 | Žloutky oddělíme od bílků. Bílky osolíme a ušleháme pevný sníh. |
3 | Ke žloutkům přidáme pivo a slunečnicový olej a vše rozmícháme v míse. Přidáváme střídavě sníh a hladkou mouku, až vznikne těstíčko vhodné k namáčení. |
4 | Plátky filé namáčíme v pivním těstíčku a volně smažíme dorůžova. |
5 | Podáváme s bramborami posypanými zelenou petrželkou. |