Recept

Pečené filé s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56138

Ingredience

600 g Brambory vařené
600 g Filé rybí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
40 g Olej olivový
100 g Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
600 g Rajčata
2 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 551kJ
11% Sacharidy 41 g
46% Tuky 35 g
40% Sodík 790 mg
121% Bílkoviny 68 g

Pečené filé s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Zpola rozmrazené filé nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v rendlíku na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. Poté rendlík vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a dopékáme 10 minut.

2

Rajčata rozpůlíme, zbavíme zelených částí a vymačkáme z nich vodnatý vnitřek. Pekáček vymažeme olivovým olejem, do něj narovnáme rajčata řeznou stranou nahoru, osolíme a 15 minut pečeme v troubě.

3

Zelenou petrželku a oloupané stroužky česneku nasekáme, smícháme se strouhankou, směs nasypeme na rajčata a pokapeme rozpuštěným máslem.

4

Vrátíme ještě na 2 minuty do trouby.

5

Na talíře klademe doprostřed vařené brambory, na ně pečené filé a kolem obložíme pečenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept