Recept

Bezlepkový kynutý makový závin

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56139

Ingredience

Mák
100 g Cukr krupice
1,5 dl Mléko čerstvé polotučné
100 g Mák mletý
Těsto
50 g Cukr krupice
50 g Hera
200 g Mouka bezlepková
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Kvásek
1 špetka Cukr krupice
10 g Droždí
0,5 dl Mléko čerstve polotučné
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 572kJ
25% Sacharidy 90 g
32% Tuky 24 g
10% Sodík 206 mg
22% Bílkoviny 12 g

Bezlepkový kynutý makový závin postup přípravy receptu:

1

V rendlíku přivedeme k varu mléko, přidáme jemně pomletý mák, cukr a mletou skořici. Pomalu vaříme za stálého míchání přibližně 4 minuty. Rendlík s mákem odstavíme z plotny a necháme ho vychladnout.

2

Do misky dáme rozdrobené čerstvé droždí, přilijeme 1 dl vlahého mléka se špetkou cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Schär C, přidáme na kousky pokrájenou Heru, 1 vejce, cukr, špetku soli a vzešlý kvásek. Těsto důkladně uhněteme, mělo by být hladké vláčné a nesmí se lepit. Pečící plech vyložíme pečícím papírem. Těsto na vále rozválíme na plát ve tvaru obdélníku. Potřeme ho makovou náplní, přehneme dva protilehlé delší okraje ke středu (asi 3 cm) a těsto několikrát přeložíme přes sebe do tvaru závinu. Přeneseme ho na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme v teple asi 15 minut kynout.

3

Závin pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 45 minut dozlatova. Vychladlý závin nakrájíme na plátky široké přibližně 7 cm, posypeme práškovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept