Jednoduchý recept

Sladké suflé s kdoulovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56140
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

50 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
120 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko plnotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Vejce slepičí
Na omáčku
1 polévková lžíce Citronová kůra
70 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
5 ks Kdoule
3 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 251kJ
25% Sacharidy 91 g
44% Tuky 33 g
4% Sodík 85 mg
29% Bílkoviny 16 g

Sladké suflé s kdoulovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Žloutky v misce spolu s cukrem ručním šlehačem vyšleháme na hustou pěnu. Přilijeme mléko, vanilkový cukr a za stálého šlehání všleháme postupně mouku. V mikrovlnné troubě ve vhodné nádobce rozpustíme 70 g másla, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny a nakonec opatrně přimícháme také rozpuštěné máslo.

2

Pečicí formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, do poloviny je naplníme připravenou směsí. Naskládáme formičky do studené trouby, zapneme na 180 stupňů a pečeme přibližně 55-60 minut.

3

Příprava kdoulové omáčky: kdoule rozřízneme, vybereme jádřince a vložíme do kastrůlku. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a nakonec vlijeme víno. Stálým mícháním chvilku dusíme, přivedeme k varu. Stáhneme z ohně a propasírujeme. Ještě teplou omáčku podle vlastní chutě dochutíme cukrem.

4

Upečené suflé vyklopíme do středu teplého talíře, okolo polijeme kdoulovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý dezert na teplých talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept