Sladké suflé s kdoulovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké suflé s kdoulovou omáčkou
Sladké suflé s kdoulovou omáčkou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56140 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
120 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
70 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
5 ks | Kdoule |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 286,3mg |
Draslík | 136,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 345,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí, Citronová kůra, Cukr krupice, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Kdoule mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké suflé s kdoulovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Žloutky v misce spolu s cukrem ručním šlehačem vyšleháme na hustou pěnu. Přilijeme mléko, vanilkový cukr a za stálého šlehání všleháme postupně mouku. V mikrovlnné troubě ve vhodné nádobce rozpustíme 70 g másla, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny a nakonec opatrně přimícháme také rozpuštěné máslo. |
2 | Pečicí formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, do poloviny je naplníme připravenou směsí. Naskládáme formičky do studené trouby, zapneme na 180 stupňů a pečeme přibližně 55-60 minut. |
3 | Příprava kdoulové omáčky: kdoule rozřízneme, vybereme jádřince a vložíme do kastrůlku. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a nakonec vlijeme víno. Stálým mícháním chvilku dusíme, přivedeme k varu. Stáhneme z ohně a propasírujeme. Ještě teplou omáčku podle vlastní chutě dochutíme cukrem. |
4 | Upečené suflé vyklopíme do středu teplého talíře, okolo polijeme kdoulovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý dezert na teplých talířích.