Kuře jako bažant se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře jako bažant se slaninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56141 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1,5 kg | Kuře |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý celý |
20 g | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
70 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 302,4mg |
Draslík | 880,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Kuře, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře jako bažant se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Důkladně očištěné a omyté celé kuře prošpikujeme půlkou dávky na plátky nakrájené slaniny. Druhou půlku slaniny nakrájíme na malé kousky, které dáme do pánve, přidáme sádlo a slaninu, osmahneme do křupava. Vložíme na tenké proužky nakrájenou cibuli, česnek, nové koření, pepř a osmahneme dozlatova. |
2 | Vložíme připravené kuře, zprudka ho opečeme po každé straně a potom vložíme do předehřáté trouby. Po dobu pečení kuře poléváme vlastní šťávou a podle potřeby přilijeme vodu. |
3 | Doměkka upečené kuře vybereme, šťávu vydusíme do tuku, přisypeme mouku, opražíme ji, zalijeme 1 dl teplé vody a dobře metlou rozšleháme. Do šťávy vložíme máslo, na mírném ohni za častého míchání vaříme tak dlouho, aby se oddělila šťáva od tuku. |
4 | Teplé kuře rozporcujeme na porce, které pokládáme na jednotlivé teplé talíře. Každou porci přelijeme připravenou šťávou, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí. Na talíř každé porce položíme čtvrtku citrónu. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo vařené brambory. Čerstvá zelenina, ale také zeleninový salát.