Batávijský salát s ředkvičkami a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Batávijský salát s ředkvičkami a sýrem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56143 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 ks | Mandarinky |
100 g | Ředkvička |
100 g | Salát hlávkový |
Na zálivku | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 287,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mandarinky, Ředkvička, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Batávijský salát s ředkvičkami a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Salátové listy zbavíme košťálu, opláchneme je pod tekoucí studenou vodou. Střepeme vodu z listů, natrháme je na velikost sousta a dáme do velké salátové mísy. |
2 | Mandarinky oloupeme, měsíčky mandarinek rozdělíme a sloupneme průhlednou slupky. Šťávu, která vytekla z mandarinek, 40 ml zachytíme a necháme k dalšímu použití. Připravené mandarinky přidáme do salátové mísy. |
3 | Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli, česnek a ředkvičky také vložíme do mísy. |
4 | Do vhodné nádoby vlijeme vinný ocet, přidáme hořčici, přilijeme nachytanou mandarinkovou šťávu, sůl, pepř, cukr. Metlou vše dohromady dobře rozšleháme a za stálého šlehání přiléváme olej. |
5 | Připravenou zálivkou přelijeme připravený salát v míse a dobře promícháme. |
6 | Podáváme na jednotlivých vychlazených talířích. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm, ale je vhodný i jako hlavní jídlo.