Jednoduchý recept

Batávijský salát s ředkvičkami a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56143
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
5 ks Mandarinky
100 g Ředkvička
100 g Salát hlávkový
Na zálivku
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Ocet vinný
50 ml Olej olivový extra panenský
0,5 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 853kJ
6% Sacharidy 22 g
18% Tuky 13 g
4% Sodík 72 mg
4% Bílkoviny 2 g

Batávijský salát s ředkvičkami a sýrem postup přípravy receptu:

1

Salátové listy zbavíme košťálu, opláchneme je pod tekoucí studenou vodou. Střepeme vodu z listů, natrháme je na velikost sousta a dáme do velké salátové mísy.

2

Mandarinky oloupeme, měsíčky mandarinek rozdělíme a sloupneme průhlednou slupky. Šťávu, která vytekla z mandarinek, 40 ml zachytíme a necháme k dalšímu použití. Připravené mandarinky přidáme do salátové mísy.

3

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli, česnek a ředkvičky také vložíme do mísy.

4

Do vhodné nádoby vlijeme vinný ocet, přidáme hořčici, přilijeme nachytanou mandarinkovou šťávu, sůl, pepř, cukr. Metlou vše dohromady dobře rozšleháme a za stálého šlehání přiléváme olej.

5

Připravenou zálivkou přelijeme připravený salát v míse a dobře promícháme.

6

Podáváme na jednotlivých vychlazených talířích.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm, ale je vhodný i jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept