Recept

Čočkový salát se zeleninou a sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56144
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

50 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
30 g Cibulka jarní
3 ml Citronová šťáva
500 g Čočka červená
0,5 polévková lžíce Med včelí
2 ks Mrkev kořen
50 ml Olej dýňový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
6 ml Pomerančová šťáva
300 g Rajčata
100 g Ředkvička
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Feta
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 637 kcal
Kilojoule 2 667kJ
25% Sacharidy 90 g
253% Tuky 190 g
13% Sodík 268 mg
62% Bílkoviny 35 g

Čočkový salát se zeleninou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Propranou čočku namočíme na celou noc do 2 litrů studené vody. Potom ji scedíme, vlijeme do hrnce zbylou vodu, postavíme na sporák a čočku vaříme 60 minut doměkka. Scedíme, necháme okapat a vychladnout.

2

Omyjeme rajčata a ředkvičky. Rajčata rozkrojíme, vybereme jádřince a spolu s ředkvičkou nakrájíme na tenké plátky. Mrkev a celer oloupeme, nastrouháme na silnějším struhadle.

3

Cibuli, česnek, zelenou část jarní cibulky oloupeme, očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky, jarní cibulku na kolečka.

4

Všechnu připravenou zeleninu dáme do misky, přidáme okapanou čočku, posypeme solí, pepřem a vše dobře promícháme.

5

Příprava zálivky: Do vhodné nádoby vlijeme olej, citrónovou a pomerančovou šťávu, med. Metlou vše dohromady prošleháme a zalijeme zeleninu v misce. Opět dobře promícháme.

6

Hotový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem, na kousky nakrájeným sýrem a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní studené jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept