Těstovinový salát s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s pestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56145 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Hříbky čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny konzumní |
3 l | Voda pitná |
Na pesto | |
---|---|
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
3 ml | Citronová šťáva |
20 g | Kopr čerstvý |
70 g | Mozzarella |
70 ml | Olej dýňový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
50 g | Oříšky piniové |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 570,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 921,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Oříšky piniové, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní, Mozzarella, Olej dýňový, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s pestem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny vsypeme do vroucí vody, uvaříme je do poloměkka podle návodu na sáčku. Scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. |
2 | Očištěné hříbky opláchneme studenou vodou, nakrájíme na plátky. Osmahneme je v pánvi na rozpáleném másle. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Stáhneme ze sporáku a necháme vychladnout. |
3 | Rajčata spaříme horkou vodou, potom přelijeme studenou vodou, sloupneme, zbavíme semen, nakrájíme na malé kousky. |
4 | Ve velké misce hmoždířem roztlučeme piniová semena, přidáme bazalku, drobně nasekaný česnek. Vložíme rozdrolený parmazán, za stálého míchání postupně přiléváme olej. Nakonec přilijeme citrónovou šťávu, dobře vše promícháme. |
5 | Připravené pesto dáme do misky se zeleninou a hříbky. Všechno dohromady ještě jednou promícháme. |
6 | Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce dáme na malé kostky nakrájenou Nivu, kterou pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekaným koprem. |
Poznámka
Podáváme jako studené hlavní jídlo.