Rýžový salát s čerstvými fazolemi a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát s čerstvými fazolemi a hráškem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56147 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 ml | Citronová šťáva |
200 g | Dýně |
200 g | Fazole |
200 g | Hrášek |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
60 g | Rajčata |
150 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1,5 dl | Víno bílé |
4 dl | Voda pitná |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 18,9mg |
Draslík | 639,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Dýně, Hrášek, Ořechy vlašské, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový salát s čerstvými fazolemi a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vsypeme rýži, zalijeme ještě jednou takovým množstvím vody. Osolíme, přiklopíme a povaříme doměkka přibližně 15 minut. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, zesklovatíme na něm na tenké plátky nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kostky nakrájenou dýni, čerstvé fazole. Chvilku podusíme, vlijeme víno, necháme ho vyvařit. Zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a na mírném ohni povaříme 15-20 minut. |
3 | Stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, dochutíme citrónovou šťávou a necháme mírně vychladnout. |
4 | Do zchladlé směsí přimícháme rýži, scezený hrášek, nasekané ořechy a petrželovou nať. Vše dohromady promícháme, necháme v lednici 30 minut odležet. Podle porcí salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený salát podáváme jako hlavní jídlo.