Jednoduchý recept

Bramborový salát s hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 76 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 36 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56148
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Brambory
150 g Fazolové lusky zelené
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
150 g Jogurt bílý
20 g Kopr čerstvý
3 kávová lžička Křen
60 g Majonéza
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Pórek
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná
2 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 285kJ
10% Sacharidy 36 g
249% Tuky 187 g
30% Sodík 606 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bramborový salát s hráškem postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory povaříme se slupkou 20 minut doměkka. Scedíme, necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme je do misky.

2

Očištěnou mrkev, fazolky a pórek omyjeme, mrkev nakrájíme na malé kostičky, fazolky na středně dlouhé proužky a pórek na kolečka. V kastrůlku přivedeme vodu k varu, vložíme zeleninu, povaříme 5-6 minut. Potom scedíme, zchladíme ledovou vodou, necháme okapat.

3

Na zálivku svaříme vývar, ocet, sůl a pepř. Přelijeme zálivkou brambory, dobře promícháme, posypeme nasekaným koprem a necháme 10 minut odležet.

4

Následovně k bramborám přidáme mrkev, fazolky, pórek, scezený a okapaný hrášek. Důkladně všechny suroviny promícháme. Vmícháme 100 g jogurtu, majonézu smíchanou s jemně nastrouhaným křenem. Salát ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme a promícháme.

5

Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce pokapeme zbylým jogurtem a podáváme.

Poznámka

Tento salát podáváme jako studený předkrm. Vhodný je také ke smaženým řízkům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept