Bramborový salát s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 76 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s hráškem
Celkový čas: | 76 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 36 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56148 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
150 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g | Jogurt bílý |
20 g | Kopr čerstvý |
3 kávová lžička | Křen |
60 g | Majonéza |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 841,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Fazolové lusky zelené, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Křen, Majonéza, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory povaříme se slupkou 20 minut doměkka. Scedíme, necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme je do misky. |
2 | Očištěnou mrkev, fazolky a pórek omyjeme, mrkev nakrájíme na malé kostičky, fazolky na středně dlouhé proužky a pórek na kolečka. V kastrůlku přivedeme vodu k varu, vložíme zeleninu, povaříme 5-6 minut. Potom scedíme, zchladíme ledovou vodou, necháme okapat. |
3 | Na zálivku svaříme vývar, ocet, sůl a pepř. Přelijeme zálivkou brambory, dobře promícháme, posypeme nasekaným koprem a necháme 10 minut odležet. |
4 | Následovně k bramborám přidáme mrkev, fazolky, pórek, scezený a okapaný hrášek. Důkladně všechny suroviny promícháme. Vmícháme 100 g jogurtu, majonézu smíchanou s jemně nastrouhaným křenem. Salát ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme a promícháme. |
5 | Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce pokapeme zbylým jogurtem a podáváme. |
Poznámka
Tento salát podáváme jako studený předkrm. Vhodný je také ke smaženým řízkům.