Krémová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5615 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
100 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 319,7mg |
Draslík | 179,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 559,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli i jarní cibulku, poté přilijeme mléko a necháme 10 minut povařit. Rozmícháme v hrnečku mouku s vodou a zahustíme polévku. |
2 | Poté přidáme do polévky ocet, sůl a pepř. |
3 | Před koncem vmícháme do polévky zakysanou smetanu, rozklepneme vejce a vaříme 5 minut. |