Jednoduchý recept

Indický květákový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 57 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 17 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56150
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
250 g Fazolové lusky zelené
1 kg Květák
2 ks Mrkev kořen
2 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
2 špetka Sůl
4 l Voda pitná
Na zálivku
2 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Kari pasta
40 ml Kokosové mléko
10 g Máta
1 polévková lžíce Ocet Sherry
50 ml Olej sezamový
30 g Semínka slunečnicová loupaná
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 334kJ
7% Sacharidy 26 g
213% Tuky 160 g
12% Sodík 232 mg
16% Bílkoviny 9 g

Indický květákový salát postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák omyjeme, rozdělíme na růžičky. Z fazolek odřízneme konce, překrojíme na půlky. Omytou mrkev a petržel očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle.

2

Do hrnce vlijeme 2 litry vody, špetkou solí osolíme, přivedeme k varu. Vložíme květák, povaříme 7-8 minut a vybereme, propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat. Vodu přivedeme opět k varu, vložíme fazolky, které povaříme 4-5 minuty. Scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme také okapat. Mrkev a petržel povaříme 4 minuty, také ochladíme studenou vodou a necháme v sítku okapat.

3

Květák, fazolky, mrkev a petržel vložíme do vhodné misky, přidáme na tenké a malé kousky nakrájenou papriku, na tenké proužky nakrájený česnek, osolíme a vše dobře promícháme.

4

Příprava zálivky: Chilli papričky překrojíme podélně, vybereme semínka, papričky drobně nasekáme a dáme do vhodné nádoby. Přilijeme kokosové mléko, přidáme kari pastu, nakonec zakysanou smetanu. Dobře metlou prošleháme. Dochutíme solí, pepřem, octem. Nakonec přimícháme olej, ještě důkladně metlou prošleháme.

5

Zeleninu smícháme spolu se zeleninou, posypeme nasucho opraženými slunečnicovými semínky a necháme 30 minut v lednici odležet.

6

Před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře a ozdobíme voňavou mátou.

Poznámka

Podáváme jako hlavní studené jídlo s opečenou bagetou. V menším množství je salát vhodným předkrmem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept