Těstovinový salát z Asie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát z Asie
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56152 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 g | Celer - nať |
30 g | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet Sherry |
50 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
20 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
300 g | Těstoviny konzumní |
4 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Arašídová pomazánka |
2 kávová lžička | Kari koření |
4 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
100 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Ocet Sherry |
40 ml | Olej koriandrový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 240,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 66,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cuketa, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Voda pitná, Kari koření, Koriandr čerstvý, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Ocet Sherry, Petržel - nať, Těstoviny konzumní, Arašídová pomazánka, Kečup ostrý, Ocet Sherry, Olej koriandrový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát z Asie postup přípravy receptu:
1 | Vodu vlijeme do hrnce, přilijeme ocet a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme těstoviny, podle návodu na sáčku je uvaříme. Potom je scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat a vychladnout. Okapané nudle dáme do vhodné misky, osolíme, pokapeme olejem a dobře promícháme. |
2 | Mrkev a cuketu omyjeme, očistíme, nastrouháme na nudličky. Mrkev povaříme ve vroucí vodě 5 minut, cuketu také 5 minut. Scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Petrželovou a celerovou nať opláchneme a drobně nasekáme. |
3 | Arašídovou pomazánku smícháme s sherry octem, sójovou omáčkou a olejem. Dochutíme solí, pepřem, kečupem, kari kořením, přidáme koriandr, ještě jednou dobře promícháme. |
4 | Těstoviny, zeleninu a obě natě smícháme s připravenou zálivkou. Vmícháme na suché pánvi opražené mandle. Všechny suroviny důkladně promícháme a misku se salátem vložíme do lednice na 20 minut odležet. |
5 | Před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studené hlavní jídlo.