Pečené filé s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené filé s hráškem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56153 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
600 g | Filé rybí |
500 g | Hrášek |
120 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 306,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrášek, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené filé s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme, obalíme v mouce (lžičku mouky necháme na zahuštění hrášku) a v pánvi na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme 10 minut. |
2 | Konzervovaný hrášek scedíme, dáme do kastrolu, přilijeme vodu, přidáme cukr, osolíme a povaříme. |
3 | Lžičku hladké mouky smícháme s máslem a vzniklým moučným máslem hrášek zahustíme. Chvíli povaříme. |
4 | Na talíře klademe porce pečeného filé, na ně navrstvíme hrášek. Podáváme přelité šťávou vypečenou z ryb. |