Rybí filé s ďábelskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé s ďábelskou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56154 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
600 g | Filé rybí |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 552,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Chilli koření mleté, Cibule, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé s ďábelskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme, obalíme v mouce (lžičku mouky necháme na zahuštění omáčky) a v pánvi na rostlinném oleji po obou stranách prudce opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, přilijeme víno, ocet a vodu, zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C, kde dusíme asi 12 minut. |
2 | Hotové filé opatrně vyjmeme a uchováme v teple. |
3 | Lžičku hladké mouky smícháme s máslem a vzniklým moučným máslem zahustíme omáčku. Chvíli povaříme, dochutíme chilli kořením a případně přisolíme. |
4 | Na talíře klademe porce pečeného filé přelité omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Do omáčky můžeme přidat trochu worcesteru.