Jednoduchý recept

Salát z bílých fazolí s pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 79 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56155

Ingredience

700 g Fazole
20 g Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Ocet vinný
60 ml Olej sezamový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
150 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 603kJ
25% Sacharidy 92 g
19% Tuky 14 g
6% Sodík 111 mg
55% Bílkoviny 31 g

Salát z bílých fazolí s pórkem postup přípravy receptu:

1

Očištěný pórek omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a vložíme do vroucí vody. Přidáme mražené bílé fazole, spolu povaříme 7-9 minut. Obě suroviny scedíme, necháme okapat a vychladnout.

2

Do vhodné nádoby dáme vinný ocet, sůl, pepř, olej a prolisovaný česnek. Všechny suroviny metlou dobře prošleháme. Kerblík omyjeme, osušíme, otrháme listy a vložíme je do zálivky. Ještě jednou promícháme.

3

Připravený pórek a fazolky promícháme se zálivkou, posypeme nasekaným koprem, vše důkladně promícháme. Vložíme do lednice na 60 minut odležet.

4

Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci mírně posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Podáváme jako hlavní studené jídlo s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept