Listový salát s grilovaným kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listový salát s grilovaným kuřecím masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56157 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Kari koření |
400 g | Kuře |
70 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Salát kadeřavý |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Na paprikovou omáčku | |
---|---|
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
Na zálivku | |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 87,1mg |
Draslík | 559,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,6mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Kuře, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Chilli paprička, Paprika červená, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát kadeřavý, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Listový salát s grilovaným kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Kadeřavý salát opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do misky. |
2 | Papriku a chilli papričky rozřízneme na půlky, vyhodíme semínka. Papriky nakrájíme na malé kousky, papričky drobně nasekáme. Omytou šalotku oloupeme, drobně nakrájíme, vložíme spolu s nakrájenou paprikou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé. |
3 | Omytá kuřecí prsa osušíme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením. |
4 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplotu. Do středu naskládáme připravená prsa. Pokaždé straně opékáme přibližně 10 minut. Sundáme z grilu, necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na malé, úhledné kousky. |
5 | Příprava omáčky: papriky, chilli papričky a šalotku ručním mixérem rozmixujeme. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a promixujeme. |
6 | Příprava zálivky: Ve vhodné nádobě důkladně metlou prošleháme ocet, sůl, pepř a olej. |
7 | Připravený kadeřavý salát smícháme spolu se zálivkou. Těsně před podáváním salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce položíme grilované maso, přelijeme paprikovou omáčkou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a salát podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní jídlo. Můžeme přidat opečenou bagetu.