Jednoduchý recept

Listový salát s klobásou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56161

Ingredience

100 g Ananas
70 ml Ananasová šťáva
1 kávová lžička Kari koření
150 g Klobása - Čabajka
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet Sherry
60 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Ředkvička
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 274kJ
2% Sacharidy 8 g
37% Tuky 28 g
5% Sodík 108 mg
14% Bílkoviny 8 g

Listový salát s klobásou postup přípravy receptu:

1

Listy římského salátu a špenátové listy probereme, propereme, odstraníme vodu a necháme okapat. Potom saláty nakrájíme na velikost sousta. Očištěné ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše dáme do vhodné misky.

2

Na kolečka nakrájenou klobásu opečeme v pánvi na rozpáleném másle, přidáme k surovinám v misce. Ananas necháme okapat, nakrájíme na malé kousky, které dáme také do misky.

3

Do vhodné nádoby dáme ocet, sůl, pepř, kari koření, přilijeme ananasovou šťávu z kompotu. Metlou vše prošleháme, za stálého míchání všleháme olej.

4

Hotovou zálivkou přelijeme salát v misce. Důkladně promícháme a necháme v lednici 10-15 minut odležet.

Poznámka

tento salát podáváme jako hlavní jídlo s krajícem chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept