Listový salát s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listový salát s klobásou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56161 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Ananas |
70 ml | Ananasová šťáva |
1 kávová lžička | Kari koření |
150 g | Klobása - Čabajka |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet Sherry |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Ředkvička |
300 g | Salát hlávkový |
200 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 303,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Kari koření, Ředkvička, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ananasová šťáva, Klobása - Čabajka, Máslo čerstvé, Ocet Sherry, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Listový salát s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Listy římského salátu a špenátové listy probereme, propereme, odstraníme vodu a necháme okapat. Potom saláty nakrájíme na velikost sousta. Očištěné ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše dáme do vhodné misky. |
2 | Na kolečka nakrájenou klobásu opečeme v pánvi na rozpáleném másle, přidáme k surovinám v misce. Ananas necháme okapat, nakrájíme na malé kousky, které dáme také do misky. |
3 | Do vhodné nádoby dáme ocet, sůl, pepř, kari koření, přilijeme ananasovou šťávu z kompotu. Metlou vše prošleháme, za stálého míchání všleháme olej. |
4 | Hotovou zálivkou přelijeme salát v misce. Důkladně promícháme a necháme v lednici 10-15 minut odležet. |
Poznámka
tento salát podáváme jako hlavní jídlo s krajícem chleba.