Červená omáčka pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená omáčka pikantní
Červená omáčka pikantní
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56165 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Chilli paprička |
100 g | Cibule |
60 g | Koriandr čerstvý |
40 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 340,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Koriandr čerstvý, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červená omáčka pikantní postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme, lístky koriandru nasekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, chilli papričku a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, scezená rajčata, koriandr, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Nakonec omáčku rozmixujeme. |
3 | Omáčku používáme k pečeným masům. |