Salát s čočkou a uzenou rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s čočkou a uzenou rybou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56166 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
150 g | Čočka červená |
20 g | Kopr čerstvý |
1 ks | Mrkev kořen |
70 g | Salát ledový |
20 g | Šalotka |
300 g | Tuňák obecný |
1,5 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
100 g | Křenová pasta - Krenex |
70 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 22,8mg |
Draslík | 416,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Čočka červená, Kopr čerstvý, Salát ledový, Šalotka, Tuňák obecný, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Křenová pasta - Krenex, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s čočkou a uzenou rybou postup přípravy receptu:
1 | Vodu v hrnci přivedeme k varu, vsypeme čočku, povaříme 30 minut. Uvařenou čočku scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Čekanku rozdělíme na jednotlivé listy. Mrkev oškrábeme, omyjeme, spolu s oloupanou šalotkou nakrájíme na malé kousky. Opláchnutý kopr osušíme, drobně nasekáme. Uzenou rybu zbavíme kostí, nakrájíme na malé kousky. Umytý a osušený ledový salát nakrájíme na tenké nudle. |
3 | Do velké misky dáme čočku, čekanku, ledový salát, mrkev, šalotku. Vše dobře promícháme. |
4 | Do vhodné nádoby dáme ocet, křen, sůl, pepř. Metlou dobře prošleháme, za stálého míchání všleháme olej. |
5 | Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce, přidáme ryby, vše dohromady promícháme. Salát ochutnáme, podle potřeby dochutíme a ještě jednou zlehka promícháme. |
6 | Salát necháme v lednici 15 minut odležet. Porcujeme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme nasekaným koprem a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený salát podáváme jako hlavní jídlo. Vhodný je také jako studený předkrm.