Jednoduchý recept

Zeleninový salát s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56167
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 ks Cuketa
200 g Krevety tygří - loupané
50 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
50 ml Olej olivový extra panenský
60 ml Olej slunečnicový
0,5 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 473kJ
4% Sacharidy 14 g
271% Tuky 203 g
5% Sodík 106 mg
24% Bílkoviny 13 g

Zeleninový salát s krevetami postup přípravy receptu:

1

Mrkev a cuketu omyjeme, mrkev oškrábeme, cuketu rozřízneme napůl. Oloupanou cibuli, celer, mrkev a cuketu nakrájíme na stejné kousky. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.

2

V pánvi na mírném ohni necháme zkaramelizovat cukr. Přidáme mrkev, celer, cibuli, nakonec česnek. Zeleninu necháme zesklovatět, přilijeme olej, zamícháme.

3

Přimícháme plátky cukety, chvilku podusíme, zalijeme vývarem a pokračujeme v dušení. Vydušenou zeleninu vybereme z pánve, dáme do misky. Pokapeme citrónovou šťávou, vlijeme olej, promícháme a necháme 30 minut marinovat.

4

V jiné pánvi rozehřejeme máslo, naskládáme do ní krevety. Na mírném ohni opečeme po každé straně. Osolíme, opepříme a vybereme z pánve.

5

Marinovaný salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře nebo salátové misky. Každou porci salátu ozdobíme krevetami, posypeme petrželovou natí. Přiložíme čtvrtku citrónu, na pokapaní krevet a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní jídlo. Hodí se také jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept