Jednoduchý recept

Hlávkový salát s lososem a špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56168
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
400 g Losos - filety
50 ml Olej olivový extra panenský
60 g Salát kadeřavý
30 g Šalotka
60 g Špenát listový čerstvý
1 l Voda pitná
Na zálovku
20 g Kopr čerstvý
25 g Křen
1 polévková lžíce Ocet vinný
70 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 011kJ
1% Sacharidy 4 g
53% Tuky 39 g
14% Sodík 277 mg
50% Bílkoviny 28 g

Hlávkový salát s lososem a špenátem postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Do vroucí vody opatrně vložíme vejce. Na mírném ohni povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme, pod studenou vodou opláchneme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

2

Špenátové a salátové listy propereme a osušíme. V pařáku přivedeme vodu k varu, na vložku pařáku naskládáme půlku špenátových a salátových listu. Pokapeme olejem, na listy naskládáme lososové plátky, pokapeme je citrónovou šťávou a olejem. Pařák přiklopíme a listy s rybou povaříme nejdéle 5 minut.

3

Zbylé špenátové a salátové listy natrháme o velikostí sousta, dáme do misky. Přidáme oloupanou a drobně nasekanou šalotku a promícháme.

4

Ve vhodné nádobě metlou prošleháme jemně nastrouhaný křen, sůl, pepř, ocet. Za stálého míchání přiléváme olej.

5

Na jednotlivé talíře podle porcí rozdělíme připravený salát. Do středu talíře položíme plátek lososa, přelijeme hotovou zálivkou. Na každou porci naaranžujeme připravená vejce a podáváme.

Poznámka

Takto připravený salát podáváme ve větším množství jako hlavní jídlo. V menším množství podáváme jako studený pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept