Hlávkový salát s lososem a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s lososem a špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56168 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
400 g | Losos - filety |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
60 g | Salát kadeřavý |
30 g | Šalotka |
60 g | Špenát listový čerstvý |
1 l | Voda pitná |
Na zálovku | |
---|---|
20 g | Kopr čerstvý |
25 g | Křen |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
70 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 297,3mg |
Draslík | 624,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Losos - filety, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Voda pitná, Kopr čerstvý, Křen, Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Salát kadeřavý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s lososem a špenátem postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Do vroucí vody opatrně vložíme vejce. Na mírném ohni povaříme 10 minut natvrdo. Scedíme, pod studenou vodou opláchneme a necháme vychladnout. Vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Špenátové a salátové listy propereme a osušíme. V pařáku přivedeme vodu k varu, na vložku pařáku naskládáme půlku špenátových a salátových listu. Pokapeme olejem, na listy naskládáme lososové plátky, pokapeme je citrónovou šťávou a olejem. Pařák přiklopíme a listy s rybou povaříme nejdéle 5 minut. |
3 | Zbylé špenátové a salátové listy natrháme o velikostí sousta, dáme do misky. Přidáme oloupanou a drobně nasekanou šalotku a promícháme. |
4 | Ve vhodné nádobě metlou prošleháme jemně nastrouhaný křen, sůl, pepř, ocet. Za stálého míchání přiléváme olej. |
5 | Na jednotlivé talíře podle porcí rozdělíme připravený salát. Do středu talíře položíme plátek lososa, přelijeme hotovou zálivkou. Na každou porci naaranžujeme připravená vejce a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený salát podáváme ve větším množství jako hlavní jídlo. V menším množství podáváme jako studený pokrm.