Těstovinový salát s bylinkami a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s bylinkami a krevetami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56169 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Kari koření |
200 g | Krevety tygří - loupané |
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
300 g | Těstoviny Penne |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 56,1mg |
Draslík | 91,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Kari koření, Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s bylinkami a krevetami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme vodu k varu. Vložíme do ní těstoviny, které uvaříme podle návodu na sáčku. Potom je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou. Posypeme je kari kořením, pokapeme olejem a necháme okapat. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, naskládáme krevety, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme. Vybereme krevety z pánve, pokapeme citrónovou šťávou a necháme k dalšímu použití. |
3 | Oloupaný a na tenké lupínky nakrájený česnek osmahneme dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme rozmarýn, necháme provonět a ihned stáhneme ze sporáku. |
4 | Do misky vložíme připravené těstoviny, přidáme krevety. Přelijeme česnekovou směsí z pánve a vše důkladně promícháme. |
5 | Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu, ozdobíme drobně nasekanou kudrnkou a salát podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo.