Jednoduchý recept

Těstovinový salát s bylinkami a krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56169
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
3 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 kávová lžička Kari koření
200 g Krevety tygří - loupané
60 g Máslo čerstvé
50 g Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
300 g Těstoviny Penne
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 843kJ
17% Sacharidy 60 g
21% Tuky 16 g
9% Sodík 179 mg
39% Bílkoviny 22 g

Těstovinový salát s bylinkami a krevetami postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme vodu k varu. Vložíme do ní těstoviny, které uvaříme podle návodu na sáčku. Potom je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou. Posypeme je kari kořením, pokapeme olejem a necháme okapat.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, naskládáme krevety, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme. Vybereme krevety z pánve, pokapeme citrónovou šťávou a necháme k dalšímu použití.

3

Oloupaný a na tenké lupínky nakrájený česnek osmahneme dozlatova v pánvi na rozpáleném oleji. Přidáme rozmarýn, necháme provonět a ihned stáhneme ze sporáku.

4

Do misky vložíme připravené těstoviny, přidáme krevety. Přelijeme česnekovou směsí z pánve a vše důkladně promícháme.

5

Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu, ozdobíme drobně nasekanou kudrnkou a salát podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept