Jednoduchý recept

Lahodný ovocný salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56170
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Broskve
6 ml Citronová šťáva
1 ks Grapefruity
3 ks Jablka
3 polévková lžíce Med včelí
2 ks Pomeranče
200 g Víno červené
Na zálivku
2 ks Banány
3 ml Citronová šťáva
100 g Jahody zahradní
100 g Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
2 polévková lžíce Šťáva z růžových grepů

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 406kJ
28% Sacharidy 100 g
23% Tuky 18 g
0% Sodík 6 mg
15% Bílkoviny 9 g

Lahodný ovocný salát postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky a ihned pokapeme citrónovou šťávou.

2

Pomeranče spolu s grepy oloupeme, rozdělíme na měsíčky, zachytíme uvolněnou šťávu, měsíčky grepu překrojíme na půlky. Připravené mandarinky a pomeranče vložíme do misky.

3

Broskve omyjeme, oloupeme, nakrájíme na stejné plátky jako jablka. Hroznové víno opláchneme pod tekoucí studenou vodou, rozpůlíme je. Broskve a hroznové víno dáme také do misky. Všechno ovoce pokapeme medem a promícháme.

4

Oloupané banány nakrájíme, dáme do misky, přilijeme citrónovou, pomerančovou a mandarinkovou šťávu. Mixérem důkladně rozmixujeme.

5

Připravenou zálivkou přelijeme ovoce v misce. Salát důkladně promícháme a vložíme na 15 minut do lednice odležet a vychladit.

6

Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé vychlazené talíře. Každou porci ozdobíme jahodami, nahrubo nasekanými ořechy. Nakonec posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm. Salát je také vhodným dezertem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept