Ovocný salát s pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát s pěnou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56172 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Hrušky |
200 g | Jahody zahradní |
3 ks | Kiwi |
0,5 ks | Meloun žlutý |
2 ks | Pomeranče |
Na zálivku | |
---|---|
2 ks | Banány |
3 ml | Citronová šťáva |
0,5 ks | Meloun žlutý |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Na pěnu | |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 ml | Likér mandlový - Amaretto |
1 dl | Sirup mučenkový |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 612,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 419,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Jahody zahradní, Meloun žlutý, Pomeranče, Banány, Citronová šťáva, Meloun žlutý, Pomerančová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Likér mandlový - Amaretto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sirup mučenkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný salát s pěnou postup přípravy receptu:
1 | Omyté hrušky oloupeme, překrojíme odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou, promícháme. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na měsíčky, šťávu zachytíme. |
2 | Žlutý meloun rozkrojíme podélně, pokrájíme na tenké, podélné pásy. Oloupeme a dužinu rozkrájíme na stejné kousky jako hrušky. Půlku melounu krájíme na salát, druhou půlku necháme k dalšímu použití. Kiwi oloupeme, pokrájíme na tenké kolečka, omyté jahody necháme okapat, poté rozkrájíme na půlky. |
3 | Hrušky, pomeranče, meloun, kivi i jahody vložíme do misky a promícháme. |
4 | Příprava zálivky: druhou půlku rozkrájeného melounu dáme do mixéru, přidáme oloupané a pokrájené banány, přilijeme pomerančovou a citrónovou šťávu, všechny suroviny důkladně rozmixujeme. Připravenou zálivkou přelijeme nakrájené ovoce v misce. Ještě jednou promícháme a odložíme do lednice. |
5 | Příprava pěny: do nerezové nádoby dáme žloutky, cukr, přidáme sirupy, likér. Elektrickým šlehačem rozšleháme na pěnu, poté nádobu vložíme do vodní lázně a metlou šleháme na prohřátou tekoucí pěnu. |
6 | Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře nebo salátových misek. Každou porci ještě přelijeme připravenou pěnou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Takto připravený ovocný salát je vhodným dezertem, občas ho podáváme také jako předkrm.