Kaštanové buchtičky po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanové buchtičky po italsku
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56175 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
150 g | Cukr krupice |
25 g | Droždí |
150 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vejce slepičí |
Kaštanová náplň | |
60 g | Cukr krupice |
180 g | Džem pomerančový |
60 g | Kakao |
200 g | Kaštanové pyré |
60 g | Mandle |
60 g | Sušenky Amaretti |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 293,5mg |
Draslík | 347,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Vejce slepičí, Cukr krupice, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Džem pomerančový, Kakao, Kaštanové pyré, Sušenky Amaretti mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštanové buchtičky po italsku postup přípravy receptu:
1 | Troubu připravíme k předehřátí na 190 °C, sušenky Amaretti nameleme, mandle nasekáme. Jedno vejce rozšleháme na potření pečiva před pečením. |
2 | Těsto: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a necháme ho na teplém místě vzejít. Do hlubší mísy prosejeme hladkou mouku a krystalový cukr. Do mouky s cukrem přidáme 3 vejce, změklé máslo a vzešlý kvásek. Suroviny důkladně zpracujeme do hladkého těsta, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě vykynout. Po vykynutí těsto rozválíme na vále, který jsme pomoučili asi 3 lžícemi hladké mouky, na plát. Z plátu těsta vykrájíme kruhy s průměrem 5 cm. |
3 | Všechny poloviny těchto kruhů vyplníme kaštanovou nádivkou a přehneme zbývající prázdné poloviny přes naplněné části kruhů. |
4 | Vzniklé buchtičky na okrajích dobře utěsníme, aby náplň nevypadla. Naplněné a utěsněné kousky vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Při rovnání buchtiček na plech dbáme na to, aby kousky byly od sebe tak daleko, aby se nespekly - při pečení ještě nabudou. Vyrovnané moučníčky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme je v troubě, předehřáté na 190 °C. Tyto italské buchtičky servírujeme jako horký moučník. |
5 | Kaštanová náplň: |
6 | Kaštanové pyré důkladně promícháme se sekanými mandlemi, pomerančovým džemem, kakaem, krystalovým cukrem a namletými sušenkami Amaretti. |