Jednoduchý recept

Salát z hroznového vína s pěnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56177
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
20 g Cukr skořicový
200 g Hroznové víno
2 ks Hrušky
30 ml Sirup javorový
150 g Sýr Feta
Na zálivku
3 ml Citronová šťáva
3 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Mandle
1,5 dl Šťáva jablečná 100%
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 704kJ
13% Sacharidy 48 g
29% Tuky 22 g
9% Sodík 172 mg
21% Bílkoviny 12 g

Salát z hroznového vína s pěnou postup přípravy receptu:

1

Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřinců, oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do misky, pokapeme citrónovou šťávou, javorovým sirupem, posypeme skořicovým cukrem a promícháme.

2

Bílé a červené hroznové víno důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat. Rozřízneme na půlky a vložíme do misky k hruškám. Přidáme na malé kousky nakrájený sýr Feta.

3

Žloutky utřeme s cukrem a citrónovou šťávou do husté pěny. Kastrůlek vložíme do horké vodní lázně. Za stálého šlehání přiléváme hruškovou šťávu a šleháme do husté pěny. Hotovou zálivkou přelijeme ovoce v misce, důkladně promícháme.

4

Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře, anebo do salátových misek. Každou porci posypeme na suché pánvi opraženými mandlovými plátky.

Poznámka

Takto připravený salát podáváme jako studený předkrm. Je také vhodným dezertem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept