Recept

Pikantní slaneček s bílým pepřem

  • Finsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Pikantní slaneček s bílým pepřem 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56180
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 krajíc Chléb celozrnný žitný
1 ks Slaneček
Nálev
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krystal
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
1 dl Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
2 ks Šalotka
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 376kJ
14% Sacharidy 50 g
9% Tuky 7 g
25% Sodík 491 mg
31% Bílkoviny 17 g

Pikantní slaneček s bílým pepřem postup přípravy receptu:

1

Slanečka nejdříve zbavíme vnitřností tak, že ho ostrým nožem rozřízneme od řitního otvoru až k hlavě. Vyčistíme, odřízneme hlavu a vložíme do hrnce se studenou vodou na 10 - 12 hodin.

2

Připravíme nálev: do rendlíku nalijeme 1 dl octa, přidáme 2 lžíce vody, 2 polévkové lžíce cukru, velkou očištěnou cibuli (nakrájenou na drobno), půl lžičky čerstvě pomletého bílého pepře a půl lžičky mletého nového koření. Nálev povaříme asi 5 minut a necháme ho vychladnout. Slanečka vyjmeme z vody, osušíme, zbavíme kůže, podélně rozřízneme a vykostíme. Nakrájíme zešikma tenké řezy. Šalotky očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Snítky kopru omyjeme a vodu setřepeme. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a rozkrájíme na velmi tenké nudličky. Kousky slanečka dáme do skleněné misky, přelijeme studeným nálevem, ozdobíme šalotkou, snítkami kopru, chilli papričkou a necháme slanečka marinovat 2 - 3 hodiny. Podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept