Višňový tvarohový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňový tvarohový koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 56184 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
125 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
375 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
Korpus | |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
90 g | Máslo čerstvé |
175 g | Piškoty dětské kulaté |
Povrch koláče | |
400 g | Kompot višňový |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 95,9mg |
Draslík | 68,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 154,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Vejce slepičí, Cukr krupice, Kompot višňový, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Tvaroh tučný, Máslo čerstvé, Piškoty dětské kulaté, Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňový tvarohový koláč postup přípravy receptu:
1 | Na korpus smícháme v míse rozdrcené piškoty s cukrem a změklým (rozehřátým) máslem. Hmotou vyložíme dno a stěny kulaté dortové formy. |
2 | Na náplň smícháme v misce tvaroh s cukrem, Přidáme rozšlehaná vejce, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Vše našleháme dohladka. |
3 | Náplň nalijeme do formy na piškotovou hmotu, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a koláč pečeme 25-30 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout. |
4 | Kukuřičnou moučku rozmícháme v troše kompotové šťávy. Višně i se zbylou šťávou vložíme do kastrůlku, zalijeme rozmíchanou moučkou a povaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí do směsi přimícháme tresť nebo likér. |
5 | Povařené višně rozdělíme lžící na tvarohovou náplň. |
6 | Koláč podáváme vychlazený. |