Recept

Knedlíčky z mořské štiky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56191
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
250 ml Holandská omáčka
400 g Mořská štika - filety
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
2 l Voda pitná
Pálené těsto do paštik [56007]
0,3 l Mléko plnotučné
166,7 g Mouka pšeničná hladká
0,7 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 087kJ
10% Sacharidy 37 g
62% Tuky 47 g
39% Sodík 784 mg
76% Bílkoviny 43 g

Knedlíčky z mořské štiky postup přípravy receptu:

1

Filety rozmrazíme, vymačkáme a dvakrát na jemno umeleme. V míse důkladně vařečkou rozmícháme, osolíme, přidáme chilli, pepř, bílky a pálené těsto. Vše dohromady utřeme, hmotu dáme do lednice vychladit, poté vychlazenou znovu rozmícháme a vpravíme do ní šlehačku.

2

Lžicí, namočenou do studené vody, vykrajujeme knedlíčky ve velikosti vlašského ořechu, které přikryté „táhneme“ ve slané vodě 10 minut při teplotě 90°C. Poté rychle povaříme, scedíme, rozdělíme na talíře a podáváme přelité holandskou omáčkou.

3

Pálené těsto do paštik [56007]: osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek.

4

Odstavíme mimo plotnu, jedno po druhém vmícháme vejce.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept