Zelená omáčka s řeřichou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelená omáčka s řeřichou
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56194 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
25 g | Kopr čerstvý |
1 ks | Limetka |
25 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Řecký jogurt |
75 g | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 11,3mg |
Draslík | 146,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Limetka, Pažitka, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Řecký jogurt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelená omáčka s řeřichou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme listy řeřichy, pažitku a kopr. Dáme do domácí robota a nasekáme na jemno. Bylinkovou směs smícháme s jogurtem, vše dochutíme limetkovou šťávou. Promícháme a dle vlastní chuti přidáme ještě sůl a pepř. |
Poznámka
Servírujeme studené.