Olivová tapenáda s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivová tapenáda s ančovičkami
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56196 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
50 g | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Limetka |
1 ks | Okurky nakládané |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 10,6mg |
Draslík | 119,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Limetka, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivová tapenáda s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru nasypeme ančovičky včetně nálevu, vypeckované olivy, okurku a limetkovou šťávu. Česnek oloupeme a přidáme ke zbytku surovin. Vše rozmixujeme do hladka, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti, necháme 15 minut odležet v ledničce. |
Poznámka
Servírujeme studené. Olivová tapenáda je ideální přílohou ke grilovaným rybám.