Mořský jazyk s cuketou a pomerančem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk s cuketou a pomerančem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56198 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Hořčice |
4 polévková lžíce | Majonéza |
400 g | Mořský jazyk |
20 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 512,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Majonéza, Olej rostlinný, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mořský jazyk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk s cuketou a pomerančem postup přípravy receptu:
1 | Cuketu nakrájíme podélně na plátky. Gril rozpálíme na vysokou teplotu, potřeme olejem a cuketu grilujeme dvě minuty z každé strany, dokud není cuketa měkká. |
2 | V misce smícháme hořčici a majolku. Poté opět gril rozpálíme, potřeme olejem a dáme grilovat kůží dolů mořský jazyk. Filety pravidelně potíráme směsí z misky. Po dvou minutách snížíme teplotu a filety obrátíme. Grilujeme, dokud není ryba měkká a propečená. Na poslední minutu na gril vrátíme cuketu, aby se prohřála. Před podáváním ještě pokapeme pomerančem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.